19. - 22.07.2017 - VAŽNO OBAVJEŠTENJE! BESPLATNA ŠKOLA SPORTSKO-REKREATIVNOG
RONJENJA ZA DJECU I RODITELJE 2017


Obavještavamo javnost i medije da Ronilački klub “Delfin” Banja Luka uz podršku Grada Banja Luka, organizuje besplatnu školu sportsko rekrativnog ronjenja za djecu i roditelje koja će se održati u periodu od 19. – 22.07.2017. godine. I ove godine, naš projekat “Sportsko rekreativno ronjenje za djecu i roditelje” se realizuje u sklopu gradske manifestacije “Ljeto na Vrbasu”. Pravo učešća imaju porodice, jedan ili oba roditelja sa djecom uzrasta od 8 do 17 godine starosti, a svi polaznici moraju biti plivači. Djeca ispod 8 godina starosti takođe mogu učestvovati u pojedinim radionicama projekta. U sklopu projekta, polaznici će steći teoretska i praktična znanja iz sledećih radionica:

- boravak u prirodi (voda i priobalje) / zaštita i očuvanje vodenih resursa, značaj istih za pojedinca i društvenu zajednicu – opšti i specifični dio,
- boravak u prirodi (voda i priobalje) / opšti principi bezbjednosti za pojedinca i grupu,
- plivanje u planinskim rijekama i jezerima / plivačke tehnike i principi bezbjednosti,
- ronjenje na dah (apnea) / ronilačka oprema, izbor, korištenje i održavanje,
- ronjenje na dah (apnea) / ronilačke tehnike i principi bezbjednosti,
- uvod u ronilački sport / upoznavanje sa različitim ronilačkim sportskim disciplinama,
- uvod u ronjenje sa autonomnim ronilačkim aparatima i “Discovery diving”,
- takmičenje u podvodnim vještinama stečenim tokom obuke

19.07.2017. godine, srijeda 16:00 – 20:00 časova, teoretska i praktična obuka,

20.07.2017. godine, četvrtak, 16:00 – 20:00 časova, teoretska i praktična obuka, klupske prostorije kod Motela “Orthodox”, te akvatorij na rijeci Vrbas u naselju Novoselija, ul. Uroša Drenovića 101, Banja Luka.

22.07.2017. godine, srijeda, 16:00 – 18:00 časova, takmičenje u disciplini “Podvodne vještine” (prilagođena radionicama iz projekta) na bazenima Vodenog parka “Aquana”, Aleja Svetog Save 80, Banja Luka.

Dana 20.07.2017. godine, četvrtak, za roditelje i djecu uzrasta od 14 do 17 godina, učesnike na projektu, na dobrovoljnoj bazi i takođe besplatno, predviđen je i “Discovery diving” ili “Try scuba” (ronjenje sa autonomnim ronilačkim aparatima uz pratnju instruktora, na 2 – 5m dubine uz kratak teoretski intro, podvodno snimanje i fotografisanje ronjenja) koji je popularan kao turistički program za neronioce koji žele da osjete čari podvodnog svijeta.

Za učesnike je obezbjeđena sva neophodna ronilačka oprema i druga potrebna MTS-a, kao i hrana, osvježavajuća pića i prevoz za osobe kojima je potreban. Polaznici su dužni da obezbjede samo lične kupaće kostime i peškire.

Građani se mogu prijaviti i dobiti sve potrebne informacije putem telefona na brojeve 065/173-180 i 065/140-313, putem elektronske pošte info@rkdelfin.org, putem facebook stranice kluba @banjaluckidelfini i putem klupske web stranice www.rkdelfin.org .