25. - 28.07.2018 - VAŽNO OBAVJEŠTENJE! BESPLATNA ŠKOLA SPORTSKO-REKREATIVNOG
RONJENJA ZA DJECU I RODITELJE 2018


Ronilački klub “Delfin” Banja Luka organizuje besplatnu školu sportsko-rekreativnog ronjenja za djecu i roditelje koja će se održati u periodu od 25–28.07.2018. godine. Ove godine, naš projekat “Sportsko-rekreativno ronjenje za djecu i roditelje” se realizuje u sklopu gradske manifestacije “Ljeto na Vrbasu”. Pravo učešća imaju porodice, jedan ili oba roditelja sa djecom uzrasta od 8 do 17 godine starosti, a svi polaznici moraju biti plivači. Djeca ispod 8 godina starosti takođe mogu učestvovati u pojedinim radionicama projekta. U sklopu projekta, polaznici će steći teoretska i praktična znanja iz sledećih radionica:

- boravak u prirodi (voda i priobalje) / zaštita i očuvanje vodenih resursa, značaj istih za pojedinca i društvenu zajednicu – opšti i specifični dio, - boravak u prirodi (voda i priobalje) / opšti principi bezbjednosti za pojedinca i grupu, - plivanje u planinskim rijekama i jezerima / plivačke tehnike i principi bezbjednosti, - ronjenje na dah (apnea) / ronilačka oprema, izbor, korištenje i održavanje, - ronjenje na dah (apnea) / ronilačke tehnike i principi bezbjednosti, - uvod u ronilački sport / upoznavanje sa različitim ronilačkim sportskim disciplinama, - uvod u ronjenje sa autonomnim ronilačkim aparatima i “Discovery diving”, - takmičenje u podvodnim vještinama stečenim tokom obuke.

25.07.2018. godine, srijeda - Motel Orthodox, rijeka Vrbas, 16:00-20:00 časova, teoretska i praktična obuka, 26.07.2018. godine, četvrtak  - Motel Orthodox, rijeka Vrbas, 16:00-20:00 časova, teoretska i praktična obuka, klupske prostorije i prostorije Motela “Orthodox”, te akvatorij na rijeci Vrbas u naselju Novoselija, ul. Uroša Drenovića 101, Banja Luka. 28.07.2018. godine, subota - Aquana, 15:00-18:00 časova, takmičenje u disciplini “Podvodne vještine” (prilagođena radionicama iz projekta) na bazenima Vodenog parka “Aquana”, Aleja Svetog Save 80, Banja Luka.

Dana 27.07.2018. godine, petak, za roditelje i djecu uzrasta od 13 do 18 godina, na dobrovoljnoj bazi i takođe besplatno, biti će organizovan i “Discovery diving” (ronjenje sa autonomnim ronilačkim aparatima uz pratnju instruktora, na 2 – 5m dubine uz kratak teoretski intro, podvodno snimanje i fotografisanje ronjenja) koji je popularan kao turistički program za neronioce koji žele da osjete čari podvodnog svijeta.

Za učesnike je obezbjeđena sva neophodna ronilačka oprema i druga potrebna MTS-a, kao i hrana, osvježavajuća pića, prevoz za osobe kojima je potreban i prigodne nagrade. Polaznici su dužni da obezbjede samo lične kupaće kostime i peškire.  Građani se mogu prijaviti i dobiti sve potrebne informacije putem elektronske pošte info@rkdelfin.org, putem facebook stranice kluba @banjaluckidelfini i putem klupske web stranice www.rkdelfin.org, a od 16.07. i putem telefona na brojeve 065/173-180 i 065/140-313.